epc

Wenst u een woning of appartement te verhuren of te verkopen?

Dan bent u als eigenaar verplicht om een epc van de wooneenheid te laten opmaken door een erkend energiedeskundige. Dit certificaat moet beschikbaar zijn vóór de woning te koop of te huur aangeboden wordt.

 

Wat en waarom een epc?

Het epc of energieprestatiecertificaat moet ervoor zorgen dat potentiële kopers of huurders de energiezuinigheid van een woning kunnen inschatten en deze informatie kunnen meenemen in hun beslissingsproces. Het epc beschikt over een kengetal dat een indicatie geeft van het berekend energieverbruik (Kwh/m²). Dit kengetal houdt rekening met de isolatie, de luchtdichtheid, de installaties voor verwarming en de installaties voor de productie van warm tapwater. De berekening houdt echter geen rekening met het verbruikersgedrag van vorige bewoners van de woning.

Daarnaast bevat het epc ook een aantal energiebesparende aanbevelingen om de woning nog energiezuiniger te maken. Deze investeringen zijn niet verplicht uit te voeren, maar geven potentiële kopers of huurders de kans om het nut van energiebesparende investeringen nader te bestuderen.

Het afgeleverde epc is steeds 10 jaar geldig.

 

 

Wenst u meer informatie over epc of een vrijblijvende offerte? Contacteer ons dan gerust.

Graag geven we antwoord op al uw vragen.